دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اوکراین کنترل آسمان این کشور را در اختیار ندارد

رئیس‌جمهور اوکراین که درخواستش برای منطقه پرواز ممنوع از سوی آمریکا و ناتو رد شده، بار دیگر با بیان اینکه کنترل آسمان اوکراین را در دست ندارد، گفت مهمترین چیز در حال حاضر حفظ امنیت آسمان این کشور است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۷ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 08
کد خبر: ۱۲۵۴۰۱

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه اختصاصی با شبکه «ای‌بی‌سی نیوز» به سوالات مختلف در خصوص بحران کنونی این کشور پاسخ داد.

او درباره وضعیت کنونی اوکراین و مدت زمانی که می‌تواند کی‌یف را از سقوط حفظ کند، ضمن اتهام‌زنی علیه روسیه، گفت: ما را نه تنها در شهر کی‌یف و در بخش‌های مسکونی بلکه در حومه‌های کی‌یف بمباران می‌کنند. پایتخت را دیگر نمی‌شناسید، شهر خارکیف، وینتسا، اودسا ... ماریوپل و بسیاری از شهرها بمباران شده است.

زلنسکی در پاسخ به بخش دوم سوال افزود: مطمئنم که اوکراینی‌ها آماده ایستادن در مقابل روسیه به اندازه کل عمرشان  هستند، حتی شهرهایی که توسط ارتش روسیه اشغال شده، آن‌ها واکنش‌ها و بازخورد مردم عادی را دیده‌اند، مردم عادی مسلسل ندارند، این شجاعت بی‌سابقه بوده و حتی سربازان روسی هم چنین شجاعتی ندارند؛ مشکل این است که در ازای هر یک سرباز اوکراینی، ده سرباز روس وجود دارد و در برابر هر تانک اوکراینی، ۵۰ تانک روسی داریم. اما ما داریم آن‌ها را نابود می‌کنیم و این تفاوت‌ها و فاصله در حال از بین رفتن است؛ اما این سوال که ما چقدر می‌توانیم دوام بیاوریم به خیلی چیزها بستگی دارد نه فقط به ما؛ ما تحمل می‌کنیم و حتی اگر آن‌ها به همه شهرها بیایند، شورش خواهد شد و هیچ کسی استقلال ما را تسلیم نخواهد کرد. امروز جنگ اینجاست فردا در لهستان بعد در آلمان، این جدی است.

زلنسکی می‌گوید اوکراین کنترل آسمان این کشور را در اختیار ندارد

وی در خصوص درخواست اصلی‌اش از آمریکا گفت: (در تماس تلفنی اخیر با بایدن) به او گفتم که برای ما امروز مهمترین چیز امنیت در آسمان است. ما نمی‌توانیم به روسیه اجازه دهیم آنجا فعال باشد زیرا آن‌ها ما را بمباران و گلوله باران می‌کنند و موشک، بالگرد و جنگنده می‌فرستند، اما ما این کار را نمی‌کنیم برای این که ما آسمان خود را تحت کنترل نداریم.  

او در پاسخ به سوالی در خصوص درخواست برای تامین جنگنده‌های روسی از طریق لهستان که آمریکا گفته در حال مذاکره با ورشو در این خصوص است، اظهار داشت: ما نه تنها از آمریکا بلکه از کشورهای زیادی درخواست کردیم. ما می‌دانیم این هواپیماهای (دوره) شوروی در کجا مستقر هستند و چه کشورهایی میزبان آن‌ها هستند و ما از آن کشورها درخواست کرده‌ایم و از بسیاری جهات این آمریکاست که تصمیم خواهد گرفت.  

زلنسکی در جواب این که آیا فکر می‌کند رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند کمک بیشتری کند، پاسخ داد: مطمئنم او کار بیشتری می‌تواند انجام دهد. مطمئنم می‌تواند و دوست دارم باور کنم که او قادر به انجام این است.  

وی در واکنش به خبرها در خصوص پیشنهاد آمریکا و غرب برای کمک به خروج زنده او و این که چه مدت در اوکراین خواهد بود، گفت: بله به من پیشنهاد شد زیرا اطلاعات زیادی وجود داشت و چند گروه ویژه که برای کشتن من و خانواده‌ام فرستاده شدند. گفتم نه برای این که چطور می‌تواننم این کار را بکنم. من شهروند کشورم و رئیس‌جمهور منتخب این مردم هستم.  

جنگ اوکراین اگر متوقف نشود باعث جنگ جهانی خواهد شد

در ادامه از زلنسکی پرسیده شد دوست دارد چه چیزی به ولادیمیر پوتین همتای روس خود بگوید، او پاسخ داد: فکر می‌کنم او می‌تواند جنگی را که شروع کرد، متوقف کند و حتی اگر فکر نمی‌کند کسی بوده که آن را آغاز کرد، باید یک چیز مهم را بداند. چیزی که نمی‌تواند انکار کند و آن، این است که متوقف کردن جنگ چیزی است که توانایی‌اش را دارد. باور کنید من به خطاب به بسیاری از رهبران غربی گفته‌ام که این جنگ به این شکل پایان نخواهد یافت. باعث جنگ جهانی خواهد شد و باید اکنون متوقف شود.  

رئیس‌جمهور اوکراین سپس در بخش دیگری از سخنانش در خصوص شروط کرملین مبنی بر این که باید اوکراین پیوستن به ناتو را رها کند، کریمه را به عنوان بخشی از روسیه به رسمیت بشناسید و همچنین استقلال دو منطقه جدایی‌طلب در شرق اوکراین را به رسمیت بشناسد تا عملیات نظامی روسیه در اوکراین متوقف شود، گفت: این یک اولتیماتوم دیگر است و ما آماده اولتیماتوم نیستیم، اما راه‌حل‌هایی را برای این سه مورد داریم. کاری که رئیس‌جمهور پوتین باید انجام بدهد این است حرف زدن را متوقف کند و گفت‌وگو را به جای ماندن در حباب اطلاعاتی بدون اکسیژن آغاز کند. فکر می‌کنم این جایی است که او قرار دارد، او در این حباب است و مشخص نیست چه میزان از اطلاعاتی که می‌گیرد واقع‌بینانه است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر